הדרכת הורים

הורות היא אחד התפקידים הקשים ביותר שאנו מתמודדים אתם – אנחנו נדרשים להתמודד בזמן אמת עם שלבי התפתחות שונים אצל ילדינו, עם שגרה ומשברים, עם רגעי חסד והתרגשויות, עם חברים, משפחה מורחבת, מורים ומדריכים, ובנוסף לכל, אנחנו צריכים לשמור על הזוגיות, ולדעת לעבוד בתאום ושיתוף פעולה עם בני הזוג שלנו.

מרבית ההורים הולכים לקורס הכנה ללידה אבל מיעוטם הולכים ל"קורס הכנה להורות". הרוב מקווים שידעו להתמודד עם הקשיים שיבואו, בבחינת "כשנגיע לגשר נעבור אותו". היות ואין חזרות, סימולציות או הכנה למבחן, הורים אלה מגלים שלא תמיד זה פשוט לעבור את הגשר.

בנוסף, מאחר ואנחנו לא יכולים "להזמין מראש את הסחורה", לעתים אנחנו מתמודדים עם ילדים שהטמפרמנט שלהם, והקצב הפנימי שלהם שונה משלנו, שהם רגישים פחות או יותר מאתנו, שהם נהנים לעתים מדברים שונים מאתנו, ולפעמים מדברים בשפה אחרת משלנו.

הורים רבים צריכים לפעמים להתמודד עם הפרידה מהפנטזיה על הילד המושלם שייוולד להם, או על ההורות המושלמת שתהיה להם. פרידה זו מעוררת תסכול ועצב, וצורך לבנות מערך הורות שונה שמתאים יותר לילד. כך הורים שפנטזו על הורה–חבר, מגלים עם הזמן, שהאחריות שלנו לילד והמחויבות שלנו לגדל אותו בצורה שמעניקה לו בטחון והצלחה, דורשת גם הצבת גבולות וסמכות הורית.

הדרכת הורים היא סדרת מפגשים אליהם מגיעים ההורים עם שאלות או דילמות לגבי התנהלות הילדים או התנהלות ההורים מול התנהגויות שונות של ילדיהם.
במפגשים הראשונים נבדקים הקשיים עמם מתמודדים, החוזקות אותם מביאים לקשר הזוגי ולהורות ונעשה בירור לגבי החזון ההורי של ההורים. יחד מגדירים את המטרות הרצויות ונגזרים כלים ותוכנית פעולה להתמודדות.

ההנחה העומדת בבסיס הדרכת הורים היא כי ההורים מכירים ומשפיעים על ילדם יותר מכל איש מקצוע, וכי הילד ירגיש בטחון גדול יותר, כאשר העזרה מגיעה מההורים, עליהם הוא סומך, ולקרבה שלהם הוא מייחל.

מה מתרחש במפגשי ההדרכה?

במפגשי ההדרכה, עובדים עם ההורים על היחסים שלהם עם הילדים, על התפיסה ההורית והדימוי ההורי, ועל דרכי התקשורת בבית.
בנוסף, מקבלים ההורים ידע לגבי התפתחות של ילדים, השלב ההתפתחותי בו הם נמצאים, ולמה הילד שלהם זקוק מהם בשלב הזה. בהדרכת ההורים דנים בעולם הרגשי של הילד וכיצד התנהגות ההורים משפיעה על הילד. ההורים לומדים כלים ומקבלים הנחיות כיצד יכולים להתאים את התגובות שלהם לצרכיו הרגשיים וההתנהגותיים של ילדם.

כמו-כן, נעשה תהליך העצמה וביסוס סמכות ההורים בבית, ועזרה לבני הזוג להגיע להסכמה בדבר הדרך בה הם רוצים להנהיג את המשפחה, ולתאם ביניהם את דרכי התגובה לסיטואציות שונות בחיי המשפחה.

הורים שמאמינים בעצמם, ובוטחים ביכולת שלהם להנהיג את המשפחה, משדרים את הבטחון הזה לילדיהם, ומאפשרים לילדים לבטוח בעצמם.

מאיזה גיל אפשר לפנות להדרכת הורים?

הורים יכולים לפנות להדרכה כבר בשלב הינקות. רצוי לפנות ברגע בו מרגישים חוסר אונים, בלבול, חוסר בתשובות או אי הסכמה עם הפרטנר שלהם.

הדרכת הורים יכולה להתבצע בנפרד, או במקביל לעבודה טיפולית עם הילד. לעתים כשנדרש, מתבצעת גם עבודה דיאדית הורה-ילד. עבודה כזו יכולה לתרום רבות להבנה האחד את השני ולשפר את הקשר הורה-ילד.

נעמי ושמעון רביד

שתפו עמוד זה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מי אנחנו

מכון רביד עוסק בטיפול בילדים, מתבגרים ומבוגרים, הדרכת מטפלים, אימון והדרכת הורים.
אנחנו רואים את העבודה הטיפולית כזריעת זרעים של מודעות, הבנה וקבלה המובילים לשינוי, העצמה ואיזון.
המטרה שלנו היא להביא את הפונים אלינו לתפקוד טוב יותר, דימוי עצמי גבוה יותר ושביעות רצון מהבחירות שעושים בחייהם.
המסע הטיפולי אינו פשוט במרבית המקרים, אך הוא מרגש ועוצמתי.

מצפים לכם.

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו

ללא ספאם. מידע אודות פעילויות חדשות ועדכונים.

רשתות חברתיות

מאמרים נוספים

קטגוריות

קבוצת תמיכה לנפגעות פגיעה מינית

7 טיפים לבריאות, רוגע, ומצב רוח בתקופת הקורונה

מאמרים נוספים

עוצמת הנשימה

נתקלתי בכל כך הרבה אנשים שלא יודעים לנשום בצורה נכונה. לכאורה, פעולה טבעית, שכולנו עושים

מתבגרים ו-ADHD

התבגרות היא תקופה התפתחותית מלאה אתגרים עבור משפחות מאחר והילדים חווים שינויים פיזיולוגיים, קוגניטיביים, התנהגותיים

גלילה למעלה
דילוג לתוכן